torstai 4. toukokuuta 2023

Kivikon luontopäivä helatorstaina 18.5.2023

 

 


Kivikon metsän puolesta -verkosto järjestää kaikille avoimen tapahtumapäivän helatorstaina. Luvassa mm. roskatalkoot ja metsäretki. Siivotaan yhdessä Kivikko kesäkuntoon ja nautitaan keväisestä metsästä! Tervetuloa!

 

Aika: torstai 18.5.2023 klo 9-18

Paikka: Kivenkolo, Kivikonkaari 11, Helsinki

 

Ohjelma

9-18 Roskatalkoot

Kaupunki järjestää Kivenkololle roskapihtejä ja -pusseja. Roskia saa kerätä vapaasti koko Kivikon, Kontulan ja Kurkimäen alueelta. Kerätyt roskat kaupunki noutaa Kivenkololta. Roskapihtien palautus Kivenkololle viimeistään klo 18.

 

10-17 Rastirata lapsille ja lapsenmielisille 

Luontoon liittyviä tehtäviä Kivenkolon pihalla ja sisätiloissa. Radan suorittaneet saavat Kivikon metsän luontotaitokortin. Sopii kaiken ikäisille! 

 

11 Kahvila 

Kahvila paikalla klo 11 alkaen niin kauan kuin myytävää riittää. Maksu käteinen tai MobilePay. Ota oma retkimuki mukaan sillä kahvin, teen ja mehun saa halvemmalla omaan mukiin!

 

13-14 Koulutus luontohavaintojen ilmoittamiseen

Näitkö metsässä kyyn tai tuntemattoman kasvin? Tule opettelemaan yhdessä Mobiilivihko- ja iNaturalist-mobiilisovellusten käyttöä. Molemmat sovellukset ilmoittavat lajihavainnot Lajitietokeskukselle, jonka kautta havainnot voivat päätyä edistämään niin tutkimusta kuin lajien ja alueiden suojelua. iNaturalist-sovellus auttaa myös tunnistuspulmissa. Jos mahdollista, lataa toinen tai molemmat sovellukset puhelimellesi jo etukäteen. Kuuntelemaan saa tulla vaikkei suunnittelisi itse havaintojen ilmoittamista. Koulutus Kivenkolon sisätiloissa.

 

14-15 Metsäretki

Metsäretkellä kuulemme tarinoita Kivikon metsän tyypillisistä asukkaista, tutkimme kevään kasveja ja keräämme metsästä roskia. Kuljemme helppokulkuisia metsäpolkuja pitkin rauhallista tahtia noin tunnin ajan. Retki ei ole esteetön, mutta soveltuu myös lapsille noin 5-vuodesta alkaen. Retkellä voit myös kokeilla lajihavaintojen ilmoittamista Mobiilivihko- tai iNaturalist-sovelluksilla (ks. koulutus sovellusten käyttöön klo 13). Pysymme pääasiassa poluilla lintujen pesimäajan vuoksi. Lähtö retkelle Kivenkololta.

 

18 Tapahtuma päättyy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Esteetön metsäretki

Esteetön retki Kivikon metsään sekä kahvila ja valokuvanäyttely asukastalo Kivenkololla sunnuntaina 19.5.2024, klo 13-16. Kuljemme ra...